31/03/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Συνάδεφλοι στη Vodafone… #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στη Vodafone,

……..Την ίδια ώρα που…….

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων ομίλων, και έχουν συμφωνήσει ανάμεσα σε άλλα να προχωρήσουν:

 • Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου
 • Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, σε ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, σε νέους μόνιμους «κόφτες».
 • Στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
 • Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
 • Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
 • Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.

 

……Την ίδια ώρα που….

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνομιλεί απευθείας και συμφωνεί με εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, έχοντας υπογράψει ακόμα και μνημόνια συνεργασίας με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση. Οι ευθύνες της πλειοψηφίας της αφορούν στη γραμμή της, καθώς συνέβαλε να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, καλλιεργώντας αυταπάτες και ανοχή, ενώ χθες υπέγραψε για την παράταση   μέχρι το τέλος του 2017 της κατάπτυστης  ΕΓΣΣΕ που επιβλήθηκε το 2012 με την περιβόητη ΠΥΣ. Από την πλευρά μας  οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στην ΓΣΕΕ τονίσαμε ότι στόχος και διεκδίκηση τόσο, όσο και όλων των συμβάσεων, πρέπει να είναι η κάλυψη όλων των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.

……Την ίδια ώρα που….

Ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας του Ομίλου Vodafone στη ζωή και τα δικαιώματά μας. Από την αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς μας που “χτυπάει κόκκινο”και μας δημιουργεί άγχος, τάσεις παραίτησης,  πίεση και έντονη δυσαρέσκεια στην καθημερινότητα μας μέχρι κλείσιμο τμημάτων και απολύσεις στο Χαλάνδρι και στο Φοίνικα, μειώσεις μισθών (όπως το χτύπημα στο επίδομα standby σε συνέχεια της μείωσης του επιδόματος λογιστηρίου) αλλαγές συμβάσεων από Vodafone σε outsourcing μέσα σε μια νύχτα  και ψευτο-εθελούσιες στην 360

……Την ίδια ώρα που….

Οι εργοδότες του κλάδου ακολουθούν ταυτόχρονα την ίδια τακτική, όχι όμως γιατί θέλουν να συνεργάζονται αλλά γιατί υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός μεταξύ τους και η εξασφάλιση μεγαλύτερης κερδοφορίας περνάει μέσα από την επίθεση στα δικά μας δικαιώματα. Στη Victus, η οποία αποτελεί κοινοπραξία των Vodafone και Wind για τη συλλειτουργία του δικτύου, γίνονται απολύσεις εργαζομένων με χρόνια προϋπηρεσίας και προσφοράς οι οποίοι  αντικαθίστανται με νέους με μειωμένα δικαιώματα και μισθούς. Αποδεικνύεται ότι και εκεί η εργοδοσία έχει συγκεκριμένο σχέδιο αντικατάστασης προσωπικού γι’ αυτό αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν δώσει κυβέρνηση, ΕΕ-ΔΝΤ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ

ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ!

Η οργή μας είναι δίκαιη και ο θυμός μας είναι σωστός.

Ο μόνος τρόπος να διογκωθούν τα αιτήματά μας είναι η οργάνωση μας και η μαζικοποίηση των σωματείων μας. Για να δώσουμε συντονισμένη και ενιαία απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε από τους εργοδότες του κλάδου μας και συνολικά, ο θυμός και η αγανάκτηση πρέπει να εκφραστούν στοχεύοντας στον πραγματικό αντίπαλο που είναι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους. Αν και δύσκολος, είναι μόνος δρόμος που μπορούμε να διαλέξουμε. Μόνο ένα κίνημα που θα παλεύει κόντρα στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, που θα αμφισβητεί την παντοδυναμία του  και θα παλεύει με επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων και διευρυμένων λαϊκών αναγκών θα μπορέσει να δώσει πραγματική ανάσα από τα προβλήματα και τις αγωνίες μας και θα έχει διεκδικήσεις στην πράξη!

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΓΙ’ ΆΥΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ!

Μακριά από την απογοήτευση και την μοιρολατρία που εντέχνως καλλιεργούν δήθεν αριστερές δυνάμεις, που δρουν και μέσα στη Vodafone, απομονώνουν τον αγώνα μας από τον αγώνα του συνόλου της εργατικής τάξης. Που δε θέλουν και δε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα μας αλλά προτιμούν να εκτονώνουν την αγανάκτησή μας με «παχιά λόγια» και κινητοποιήσεις που αποφασίζονται χωρίς τους εργαζομένους!

Συνάδελφοι, εμείς προτάσσουμε τα δικά μας θέλω, τα δικά μας συμφέροντα για ζωή και δικαιώματα σύμφωνα με όσα μπορεί να προσφέρει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στο σήμερα. Η προοπτική βρίσκεται στη δύναμη μας να τους σταματήσουμε με την οργάνωση και την ενότητα μας, με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης!

Σχεδιάζουμε μαζικά με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον όμιλο, σε κάθε κτήριο σε κάθε γραφείο το πώς θα οργανώσουμε την απεργία της Τρίτης 4/4. Συζητάμε για το πώς θα κάνουμε πιο δυνατή τη Σωματειακή μας Επιτροπή και το ΣΕΤΗΠ και με καλύτερους όρους να δώσουμε μαζικό παρόν στο συλλαλητήριο στις 07/04  που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Έλα να συζητήσουμε:

 • Πώς θα συμβάλλουμε στη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία 4/4.
 • Την οργάνωση της απάντησης μας, ώστε να  δυναμώσει το μέτωπο των εργαζομένων στην βάρβαρη επίθεση ΣΕΒ – Κυβέρνησης – ΕΕ και να δοθεί γενική απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση.
 • Δε θα δεχτούμε καμία αρνητική μεταβολή στην εργασιακή μας ζωή (όπως μειώσεις διαλειμμάτων, απλήρωτες υπερωρίες, πρόβλημα με τη μετακίνηση στον Κηφισό).
 • Πώς θα στηρίξουμε κάθε εργαζόμενο που πιέζεται να παραιτηθεί ή απειλείται με απόλυση.
 • Πώς μέσα από τη δράση μας θα βάλουμε φρένο στις μειώσεις μισθών.
 • Πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στη VODAFONE και θα πιέσουμε για βελτίωση των συνθήκων Υ&Α.
 • Τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη 18.30 στην Ομόνοια.
 • Την προετοιμασία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας.

 

 

Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στον όμιλο Vodafone

31/03/2017

Advertisements

Comments are closed.