29/03/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας… #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Συναδέλφισσα, συνάδελφε στη CQS,

Την Παρασκευή 24/3 η εργοδοσία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι σταματάει το έργο στο τμήμα εξυπηρέτησης της vodafone, με την αιτιολογία πως η vodafone θέλει  να ”μαζέψει ” όλα τα τμήματά της εσωτερικά, να σταματήσει το outsourcing. Το έργο συνάδελφοι το έχουμε ξαναδεί. Τα μονοπώλια του κλάδου πότε αναθέτουν αλλού και πότε ξαναμαζεύουν το αντικείμενο εργασιών τους ανάλογα με το τι βολεύει κάθε φορά για την κερδοφορία τους. Άλλωστε σε καιρό βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης, τα μεγάλα μονοπώλια του κλάδου εξακολουθούν να έχουν τεράστια κέρδη.

Η  επινοικαζόμενη εργασία, η ανάθεση έργου σε τρίτες εταιρείες, η  πίεση , η  εντατικοποίηση, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης έχουν βοηθήσει στην διατήρηση της κερδοφορίας. Ο εργοδότης να επιλέγει κάθε φορά το πως θα μας μεταχειρίζεται ώστε να  εξασφαλίζει  ακόμα φθηνότερο εργατικό δυναμικό για να συνεχίσει να αβγατίζει τα κέρδη του,  Εξυπηρετεί, λοιπόν  αυτή την στιγμή την vodafone να σταματήσει τις συνεργασίες με τους εξωτερικούς συνεργάτες, και να λειτουργεί τα τμήματα με επινοικιαζόμενους εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα.

Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας

Σε μια περίοδο που οργανώσεις εργοδοτών , όπως  ο ΣΕΒ , που επεμβαίνει και συζητάει ωμά με τους δανειστές για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την ψήφιση  νέων αντεργατικών μέτρων που θα έρθουν να προστεθούν στα ήδη νομοθετημένα. Μέτρων όπως η θέσπιση του υποκατώτατου μισθού, η πλήρης απελευθέρωση των  ομαδικών  απολύσεων, ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο, στο δικαίωμα στην απεργία. Μέτρα που στοχεύουν στην διατήρηση της ανταγωνιστικότητας τους και τις κερδοφορίας τους.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να βάλουν ταφόπλακα στις πλάτες του λαού.

Έχουμε την δύναμη να τους σταματήσουμε γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο και χωρίς εμάς δεν υπάρχουν. 

Ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε φτάνει πια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα που την στηρίζουν για λογαριασμό των  εργοδοτών. Καμία εμπιστοσύνη και κανένας εφησυχασμός λοιπόν  στα λεγόμενα της εργοδοσίας!Όλοι σε επαγρύπνηση!

Πλέον είναι πιο επιτακτική ανάγκη από ποτέ, να διεκδικήσουμε την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας, που θα αναπληρώνει τα όσα χάσαμε μέσα στην κρίση.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας. Κανένας μόνος του. Ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο το ΣΕΤΗΠ που φέτος κλείνει 10 χρόνια ζωής και δράσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας!
  • Άμεση μετακίνηση των συναδέλφων σε άλλα έργα!
  • Να μη γίνει καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις των συναδέλφων!
  • Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους !                                                               

 

Όλοι στο συλλαλητήριο , με το Συνδικάτο μας το  ΣΕΤΗΠ, την Παρασκευή 7/4 στις 6.30 στην Ομόνοια

Καλούμε σε σύσκεψη το Σάββατο 01/04, 11:00, στα γραφεία του ΣΕΤΗΠ, 3Ης Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη, στο ΕΚΑ, 3Ος όροφος

Τηλ Επικοινωνίας. 6940309132 , 6972521725

29/03/2017

Advertisements

Comments are closed.