29/03/2017 ΣΕ Τηλεπικοινιών & Πληροφορικής Αττικής (Προετοιμασία κινητοποιήσεων με Επιτροπή NOKIA 30/03 #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινιών & Πληροφορικής Αττικής

Η Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παζαρεύει το 4ο μνημόνιο για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων καλλιεργώντας ξανά το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης, από την οποία θα είναι τάχα ωφελημένοι όλοι και οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι εργαζόμενοι….

…την ανάπτυξη την ζούμε καιρό τώρα ως εργαζόμενοι της ΝΟΚΙΑ. Ενώ βλέπουμε τα κέρδη της να αυξάνουν και τη θέση της να βελτιώνεται συνολικά, η δική μας θέση χειροτερεύει (πάγωμα μισθών, υπερωρίες, εντατικοποίηση, ανεπαρκείς συνθήκες Υ&Α κλπ.). Αυτή είναι μια πρόγευση της ανάπτυξης που ετοιμάζει και η κυβέρνηση για το κεφάλαιο, ενώ προσθέτει και άλλα βάρη στα ήδη υπάρχοντα που έχουν πάει τις ζωές μας αιώνες πίσω!

Δεν υπάρχει προοπτική σε αυτό το δρόμο, αλλά μόνο νέα βάσανα.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τον δικό μας τρόπο: συζητάμε τα προβλήματά μας, ανταλλάσσουμε εμπειρία από τα διάφορα προϊόντα, αλλά και από άλλους χώρους δουλειάς σχετικά με τα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις που γίνονται για να αντιμετωπιστούν. Πεποίθηση μας είναι ότι τα προβλήματά μας αφορούν και τον διπλανό μας στη δουλειά, αλλά και τον εργαζόμενο στην διπλανή επιχείρηση. Ανταλλάσσουμε απόψεις, ακόμα και αν έχουμε διαφωνίες, για το πώς θα γίνουμε πιο πολλοί, πως θα αναπτύξουμε ταξικούς συναδελφικούς δεσμούς μεταξύ μας, πετώντας στον «κάλαθο των αχρήστων» τον οποιονδήποτε διαχωρισμό των εργαζομένων σε πρακτικάριους και αορίστου, σε internal και external κλπ.

Μας ενώνει ένα πράγμα: από οποιοδήποτε πόστο και αν εργαζόμαστε, ΕΜΕΙΣ παράγουμε τεράστιο πλούτο για όλες τις επιχειρήσεις και λαμβάνουμε ψίχουλα για μισθό, αλλού λιγότερα αλλού περισσότερα, πάντα όμως πίσω από τις ανάγκες μας και πολύ λιγότερο συγκριτικά με το πόσο παράγουμε.

Μακριά από την απογοήτευση και την μοιρολατρία που εντέχνως καλλιεργούν δήθεν αριστερές δυνάμεις και μέσα στην ΝΟΚΙΑ προτάσσουμε τα δικά μας θέλω, τα δικά μας συμφέροντα για ζωή και δικαιώματα σύμφωνα με όσα μπορεί να προσφέρει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στο σήμερα. Η προοπτική βρίσκεται στη δύναμη μας να τους σταματήσουμε με την οργάνωση και την ενότητα μας, με σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κι εκμετάλλευσης!

Έλα κι εσύ να συζητήσουμε στη Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη ΝΟΚΙΑ :

  • Την οργάνωση της απάντησης μας, ώστε να  δυναμώσει το μέτωπο των εργαζομένων στην βάρβαρη επίθεση ΣΕΒ – Κυβέρνησης – ΕΕ και να δοθεί γενική απεργιακή απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση.
  • Πως θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά στη ΝΟΚΙΑ και θα πιέσουμε για βελτίωση των συνθήκων Υ&Α
  • Την οργάνωση για την επιτυχία της στάση εργασίας του επιχειρησιακού σωματείου στις 6 Απρίλη 14.00 – 16.00
  • Τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια στις 7 Απρίλη 18.30 στην Ομόνοια

 

Την Πέμπτη 30/3 στις 16.30μμ στην αίθουσα Κρήτη (Αρέβα)

29/03/2017

Advertisements

Comments are closed.