29/03/2017 Ε Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Συμμετοχή στις Διαμαρτυρίας των εργ. MEGA 30-31/03 #ergnews)

Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Κάλεσμα συμπαράστασης στους απλήρωτους επί 9 μήνες εργαζόμενους του MEGA

 

Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA έφτασαν πλέον τους εννέα μήνες απλήρωτοι! Ενώ λοιπόν συνεχίζουν να κρατούν ζωντανό τον εν λόγω σταθμό με τη δουλειά τους, αντιθέτως, τα χρήματα που μαζεύονται στο δεσμευμένο λογαριασμό ικανοποιούν μόνο τις επείγουσες υποχρεώσεις για τη λειτουργία του MEGA πλην των μισθών των εργαζόμενων. Πρόκειται για μια ιδιότυπη ομηρία, που έχουμε ξαναδεί, με μόνο στόχο την εξαθλίωση των εργαζομένων. Οι μέτοχοι του MEGA περιμένουν πως η κατάσταση που περιγράψαμε θα οδηγήσει, την πλειοψηφία των εργαζομένων, στην αποχώρησή τους και συνάμα στην παραίτηση από κάθε έννομο δικαίωμα που απορρέει μέσα από την εργασιακή τους σχέση. Με απλά λόγια περιμένουν πως το MEGA θα «αδειάσει» από τους εργαζόμενους και θα προχωρήσουν στην επόμενη μέρα χωρίς αυτούς.

Αυτό είναι το πρόσωπο του «επιχειρείν» στην σημερινή Ελλάδα; Θυμίζουμε πως οι μέτοχοι του MEGA αποτελούν την «αφρόκρεμα» του επιχειρηματικού κόσμου στην πατρίδα μας και έχουν τεράστιες οικονομικές δυνατότητες. Ποιος άραγε τους δίνει την ελευθερία να κινούνται με τέτοιους τρόπους; Τα ερωτήματα είναι ρητορικά και οι απαντήσεις προφανείς.

Καλούμαστε να δείξουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας προς τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA συμμετέχοντας στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργανώνει η Ε.Τ.Ι.Τ.Α  :

– Την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 12.00 στις εγκαταστάσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ (Μπενάκη 5 , Χαλάνδρι).

και

– Την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 12.00 έξω από την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ηρ. Αττικού 12Α, Μαρούσι).

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τετάρτη 29/03/2017

Advertisements

Comments are closed.