28/03/2017 Σ ΟΤΑ Αττικής (Παρέμβαση ενάντια στις κατασχέσεις μισθών συμβασιούχων απ’την εφορία #ergnews)

Συνδικάτο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αττικής

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Την Τρίτη 28/03/2017 το Παράρτημα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος, διοργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Ε’ Δ.Ο.Υ. Πειραιά. Αιτία ήταν η κατάσχεση μέρους του μισθού και των υπερωριών εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά που εργάζονται σαν συμβασιούχοι στο τομέα καθαριότητας .

Kατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Διευθυντή της Δ.Ο.Υ. απαιτήσαμε να σταματήσουν οι κατασχέσεις στους μισθούς των εργαζομένων αλλά και να επιστραφεί το κατασχεμένο ποσό στους συναδέλφους. Του εξηγήσαμε ότι οι συνάδελφοι είναι συμβασιούχοι όπου το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τεράστιο αγώνα μαζί με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ προκειμένου να παραμείνουν στη δουλειά αλλά και μετά προκειμένου να τους καταβληθούν οι μισθοί τους αφού οι επίτροποι τους τέσσερις τελευταίους μήνες δεν υπόγραφαν τα εντάλματα πληρωμής τους.

Από την μεριά του ο Διευθυντή της ΔΟΥ μας δήλωσε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Όσοι έχουν οφειλές στην Εφορία και λαμβάνουν μέσα σε ένα μήνα ποσό άνω των 1200€ το μήνα, τότε το ποσό που υπερβαίνει το όριο αυτό κατάσχετε υπέρ του Δημοσίου.

Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Την ίδια στιγμή που προχωρά σε κατασχέσεις  μισθών των εργαζομένων που με δική της ευθύνη τους άφησε απλήρωτους για 4 μήνες, την ίδια ώρα ψηφίζει μια σειρά φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και χαρίζει δεκάδες εκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο εμείς δεν αντιδράμε, αυτοί θα συνεχίζουν με ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε Να μην επιτρέψουν καμιά κατάσχεση, κανένα πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Δυναμώνουμε την αντεπίθεση μας οργανωμένα μέσα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Παίρνουμε μέρος μαζικά στο μεγάλο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Απαιτούμε:

  • Οι μισθοί, οι συντάξεις, το εφάπαξ να είναι πλήρως ακατάσχετα.
  • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας.
  • Καμία διακοπή ρεύματος ή νερού σε λαϊκή κατοικία.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

28/03/2017

Advertisements

Comments are closed.