28/03/2017 ΕΚ Κέρκυρας (Για τη Γενική Συνέλευση 27/03 #ergnews)

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας

Η ελληνική κοινωνία βιώνει εδώ και χρόνια βίαιες και θεμελιακές αλλαγές, με σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές, αλλεπάλληλα μνημόνια και συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων και του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος βάλλονται από όλες τις κυβερνήσεις.

Στην επίθεση αυτή τα συνδικάτα μας είναι η ασπίδα των συμφερόντων των εργαζομένων και αυτήν την ασπίδα πρέπει να τη χρησιμοποιούμε για να αποκρούουμε την επίθεση στα συμφέροντα της τάξης μας. Αυτή τη στιγμή, το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανακτήσει ουσιαστικό ρόλο για τη λύση του προβλήματος της χώρας στη συνείδηση της κοινωνίας, ώστε να διαμορφώσει από θέση ισχύος τους όρους μιας νέας κοινωνικής στρατηγικής προς όφελος των εργαζομένων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της συνδικαλιστικής πρακτικής της ενωτικής και ακομμάτιστης δράσης, πραγματοποιήθηκε εν απαρτία χθες, 27 Μαρτίου, η Γενική Συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η συνδικαλιστική δράση του Κέντρου για το 2016, καταρτίστηκε το πρόγραμμα δράσης του τρέχοντος έτους και παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία του 2016 και 2017, όπου άπαντα εγκρίθηκαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία.

Κι όλα αυτά παρά τη συντονισμένη προσπάθεια τορπιλισμού της Γ/Σ από το ΠΑΜΕ, που για ένα χρόνο λιθοβολεί και λασπολογεί το θεσμό του Εργατικού Κέντρου και τα μέλη της πλειοψηφίας του Δ/Σ, και παρά την αντι-συγκέντρωση(!) που πραγματοποίησε κάτω από την αίθουσα συνελεύσεων, με τα μεγάφωνα στη διαπασών. Βέβαια, αυτοί που ευαγγελίζονται την τεράστια απήχηση που έχουν στον εργατικό κόσμο, κατάφεραν να συγκεντρώσουν στην υπέρ πασών συγκέντρωσή τους έναν απροσδιόριστο διψήφιο αριθμό παρισταμένων, ο οποίος σχεδόν εξαντλούταν εντός των μελών της παράταξής τους, δείγμα του πόσο η ρητορική της λάσπης και της μισαλλοδοξίας πείθει τον κάθε εργαζόμενο.

Ο αγώνας μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων είναι διαρκής και δύσκολος.

Ως Εργατικό Κέντρο δεν αντέχουμε να κλείνουμε τα μάτια απέναντι στην αδικία και σε ό,τι προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα μας. Γι’ αυτό θα δηλώνουμε πάντα παρόντες εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους της Κέρκυρας και κάθε συμπολίτη μας που δίνει τον αγώνα του για αξιοπρεπή διαβίωση, για ένα παρόν και ένα μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία.

Για εμάς αποτελεί μονόδρομο να δώσουμε με σθένος όσους σκληρούς αγώνες και αν χρειαστούν για να υπενθυμίζουμε πάντα ότι, ως συνδικαλιστές, ως Εργατικό Κέντρο, αποτελούμε το «αποκούμπι» του εργαζομένου και του συνταξιούχου χωρίς εξαιρέσεις και δισταγμούς.

Για το Δ/Σ του ΕΚΚ

28/03/2017

Advertisements

Comments are closed.