28/03/2017 ΑΔΕΔΥ (Οι καρατομήσεις στελεχών στη δημόσια διοίκηση συνεχίζονται #ergnews)

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

Οι καρατομήσεις στελεχών στη δημόσια διοίκηση συνεχίζονται

Έναν και πλέον χρόνο μετά την ψήφιση του Ν4369/2016, με τον οποίο προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες για την επιλογή στελεχών στη δημόσια διοίκηση (προϊσταμένων, Διευθυντών, Γενικών Διευθυντών), η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίησή του, αλλά συνεχίζει την πολιτική των καρατομήσεων και των αναθέσεων για τις θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση.

Τελευταίο κρούσμα στο Υπουργείο Εξωτερικών όπου, με απόφαση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ανακλήθηκαν δύο αποφάσεις τοποθέτησης υπαλλήλου (3454/11-11-2015 και 3583/10-10-2016) σε θέση προϊσταμένου χωρίς, μάλιστα, καμία αιτιολογία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την κυβέρνηση και την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης  να σταματήσουν την τακτική των καρατομήσεων και των αναθέσεων και να προχωρήσουν στην επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης με αντικειμενικά – αξιοκρατικά κριτήρια.

Καλεί, επίσης, τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών να ανακαλέσει την υπ’ αριθμόν 393/13-2-2017 άδικη και αναιτιολόγητη απόφασή του και να επανατοποθετήσει την υπάλληλο που καρατομήθηκε στη θέση που κατείχε.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

28/03/2017

Advertisements

Comments are closed.