27/03/2017 ΕΛΜΕ Ιωαννίνων (Μαθητές- βορά των επιχειρήσεων #GrEdu #ergnews)

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

ΜΑΘΗΤΕΣ- ΒΟΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Απανωτές καταγγελίες φτάνουν τις τελευταίες ημέρες στην ΕΛΜΕ, τόσο από συναδέλφους όσο και από γονείς, για την είσοδο στα σχολεία χοροδιδασκάλων ιδιωτικής σχολής χορού της πόλης μας. Στόχος των επισκέψεων αυτών, όπως υποστηρίζουν, είναι να μυήσουν τους μαθητές στο χορό salsa προκειμένου να πάρουν μέρος στη φιέστα που διοργανώνει η σχολή, σε συνεργασία με το δήμο Ιωαννιτών, για να πετύχουν «όλοι μαζί» μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!!! Οι καταγγελίες μάλιστα αναφέρουν πρόβες σε ώρες μαθημάτων, αλλά και βιντεοσκόπηση των « δράσεων» προκειμένου να εξυπηρετηθούν διαφημιστικοί σκοποί.

Αναρωτιόμαστε ποιος έδωσε την άδεια να εισέρθει στο χώρο των σχολείων μια ιδιωτική επιχείρηση και να προχωρήσει σε «άγρα» μαθητών – υποψήφιων πελατών. Το υπουργείο; Η Περ/κή Δ/νση Ηπείρου; Η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης; Αύριο θα δούμε ανάλογες δράσεις και από άλλες, τοπικές ή μη, επιχειρήσεις που θα «σκεφτούν πρωτότυπους τρόπους» για να διαφημισθούν. Θα το κάνουν κι αυτές με τη βοήθεια των μαθητών;

Ως παιδαγωγοί προβληματιζόμαστε, επίσης, και για τις αξίες που προωθεί το όλο εγχείρημα. Σε τι ακριβώς διαπαιδαγωγούνται οι μαθητές μας; Στο κυνήγι του ρεκόρ με κάθε κόστος; Στην αναζήτηση του περίεργου, του ακραίου, εκείνου που θα προκαλέσει; Ή μήπως στην αναζήτηση λίγων λεπτών δημοσιότητας; Ας μην απορούμε λοιπόν που τηλεσκουπίδια σαν το «Survivor» σπάνε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης. Έχουν φροντίσει για αυτό οι επίσημοι φορείς της εκπαίδευσης με δράσεις σαν την καταγγελλόμενη.

Στα επιχειρήματα, τέλος, για εκμάθηση νέων ειδών χορού στους μαθητές απαντάμε πώς ο χορός διδάσκεται ήδη στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, μακριά από ιδιωτικές επιχειρήσεις και τακτικές προβολής και διαφήμισης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

Ιωάννινα 27/03/2017

Advertisements

Comments are closed.