27/03/2017 ΑΔΕΔΥ (Συμπαράσταση στην εκπαιδευτικό Ε. Παπαδοπούλου #GrEdu #ergnews)

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

Συμπαράσταση στην εκπαιδευτικό Ε. Παπαδοπούλου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της και την από 27/03/2017 ανακοίνωση της ΔΟΕ, εκφράζει τη συμπαράστασή της στην εκπαιδευτικό Ελισάβετ Παπαδοπούλου, της οποίας η ένσταση κατά της πρωτόδικης ποινής (στέρηση αποδοχών 7.500 ευρώ) εκδικάζεται την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η δίωξη σε βάρος της τότε αιρετού του ΠΥΠΣΕ Λακωνίας ασκήθηκε το 2013 από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας», με βάση το τότε ισχύον πειθαρχικό δίκαιο. Επισημαίνουμε ότι σε αυτή τη δίωξη, η εκπαιδευτικός είχε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δηλώνουμε και τώρα την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου και απαιτούμε την πλήρη αποκατάστασή της. Δε θα επιτρέψουμε να ποινικοποιούνται οι αγώνες και να περιστέλλονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, να ψηφίσει την αθώωση της συναδέλφου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του λεκανοπεδίου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει η ΔΟΕ την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017, στις 09:00 έξω από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2, Λεωφ. Βουλιαγμένης 101 – 103, αίθουσα Πειθαρχικού Συμβουλίου, 4ος όροφος).

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

27/03/2017

Advertisements

Comments are closed.