22/04/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Συμπαράσταση στον αγώνα των εργ. στην VICTUS #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ VICTUS

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και την έμπρακτη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία Victus και στο επιχειρησιακό τους σωματείο, που βρίσκονται σήμερα σε στάση εργασίας και συνεχίζουν με 24ωρη απεργία αύριο ενάντια στις απολύσεις συνάδελφων τους.

Η εταιρεία Victus, έχει δημιουργηθεί από τις Wind και Vodafone για την συλλειτουργία του δικτύου, και όπως όλες οι εταιρείες του κλάδου έχει ενταντικοποιήσει την εργασία στο έπακρο, χρησιμοποιεί την επινοικίαση εργασίας και το μπλοκάκι, εργολαβοποιεί κομμάτια, “κόβει” όσα περισσότερα δικαιώματα μπορεί.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία έχει συγκεκριμένο σχέδιο αντικατάστασης προσωπικού: απολύει εργαζόμενους με χρόνια προϋπηρεσίας και προσφοράς και τους αντικαθιστά με νέους με μειωμένα δικαιώματα και μισθούς και γιαυτό αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της έχουν δώσει κυβέρνηση, ΕΕ-ΔΝΤ.

Οι απολύσεις στην Victus έρχονται μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση συνολικά στις ζωές μας, με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι βασική πλευρά της νέας συμφωνίας ΣΕΒ-Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία, μαζί με το περαιτέρω χτύπημα μισθών συντάξεων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της Victus που παρά τις συνεχείς προσπάθειες της εργοδοσίας, παρά την πίεση συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Η αγωνιστική τους στάση μας δίνει δύναμη. Θα σταθούμε μαζί τους με οποιοδήποτε τρόπο.

Τίποτα δεν είναι χαμένο, τίποτα δεν είναι από τα πριν καθορισμένο. Υπάρχει θετική πείρα.

Καμιά υποταγή στις απαιτήσεις τις εργοδοσίας! Όλοι μαζί μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Οργανωνόμαστε στο επιχειρησιακό μας σωματείο και στο κλαδικό μας το ΣΕΤΗΠ.

Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Απαντάμε με Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ στις 07/04.

Απέναντι στην επίθεση στις ζωές μας, απέναντι στην τρομοκρατία εργοδοσίας προτάσσουμε την δικιά μας ταξική ενότητα. Την ενότητα των εργαζομένων για πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας και να παλέψουμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας με επίκεντρο τις ανάγκες μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, την οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς για την πάλη ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα με στόχο να δώσουμε δυναμική πανελλαδική απεργιακή απάντηση που θα συμβάλλει στην κλιμάκωση της πάλης για ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας

22/03/2017

Advertisements

Comments are closed.