22/03/2017 ΠΕ Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (Γενική Συνέλευση 30/03 #ergnews)

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΕΝ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Καταστατικό αποφάσισε την πραγματοποίηση στις 30/3/2017 της Α΄ Τακτικής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μελών μας.

Η Συνέλευση συνέρχεται σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο όπου η χώρα, ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι Ναυτεργάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια σκληρή, πολύχρονη, αντιλαϊκή, κυβερνητική μνημονιακή πολιτική, η οποία συνθλίβει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς και πολύχρονους αγώνες.

Στο πλαίσιο αυτό παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει τα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα σε μια πρωτοφανή συρρίκνωση και αυτό συνεχίζεται με τα νέα μέτρα που βρίσκονται στα σκαριά και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο των δανειστών.

Στην κατεύθυνση αυτή ετοιμάζουν το νέο σκληρό αντεργατικό πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει νέα βάρβαρα μέτρα, με την παραπέρα μείωση των συντάξεων, την κατάργηση του αφορολόγητου, τις ομαδικές απολύσεις, το χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στην ίδια την απεργία!!

Στον χώρο της Ναυτιλίας και της Ναυτεργασίας σημειώνεται η σφοδρότερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών η οποία εκπορεύεται από το μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο (ΕΕΕ) με την συμπόρευση της συγκυβέρνησης, οι οποίοι από κοινού στοχοποιούν τον θεσμό των ΣΣΕ και τα θεσμοθετημένα δικαιώματα των Ναυτεργατών και επιτίθενται λυσσαλέα ενάντια στην ΠΕΝΕΝ η οποία αποτελεί το κύριο εμπόδιο για την ευόδωση των αντεργατικών τους σχεδίων.

Κυβέρνηση και εφοπλιστές μέσα από την επικοινωνιακή τακτική που εγκαινιάζουν και την προσπάθεια απομόνωσης της μόνης αγωνιστικής δύναμης στον ναυτεργατικό χώρο της ΠΕΝΕΝ, προσδοκούν ότι έτσι θα διαμορφώσουν τους όρους για να ξεμπερδέψουν με τις ΣΣΕ και θα ανοίξουν τον δρόμο για τριτοκοσμικούς μισθούς στην ποντοπόρο ναυτιλία αλλά και στις άλλες κατηγορίες που αναπόφευκτα θα επεκταθούν και θα εφαρμοστούν!

Σε αυτή την στόχευση συμβάλλουν και τα ελεγχόμενα παπαγαλάκια των συστημικών ΜΜΕ τα οποία αναπαράγουν με το αζημίωτο την εφοπλιστική ρητορική και προπαγάνδα.

Επίσης, η Κυβέρνηση, ο πρώην και ο νυν Υπουργός Ε.Ν., οι οποίοι από τη μια βάζουν πλάτη να μην θιγεί στο ελάχιστο το θεσμοθετημένο καθεστώς της εφοπλιστικής ασυδοσίας και από την άλλη αναμασούν και δηλώνουν πρόθυμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προώθηση και υλοποίηση των στρατηγικών επιδιώξεων και των συμφερόντων των εφοπλιστών.

Έτσι την μια ανακαλύπτουν το γερμανικό μοντέλο για το χτύπημα των ΣΣΕ και την άλλη την ανάγκη να βάλουν νερό στο κρασί τους οι Ναυτεργάτες και να απομονωθούν οι ακραίες φωνές, δηλαδή η ΠΕΝΕΝ!!

Από την άλλη ο εργοδοτικός – κυβερνητικός και κομματικός συνδικαλισμός που εκφράζεται στο κατεστημένο της ΠΝΟ αγρόν ηγόραζε, μάλιστα ορισμένες από αυτές τις δυνάμεις χαίρονται και ικανοποιούνται από την επίθεση σε βάρος της αγωνιστικής ΠΕΝΕΝ και με τον τρόπο τους και οι ίδιοι ενισχύουν και ενθαρρύνουν την επιθετικότητα του κεφαλαίου!!

Ο κλάδος μας και ευρύτερα ο Ναυτεργατικός κόσμος της χώρας μας αντιλαμβάνεται πλήρως, ότι η επίθεση ενάντια στην ΠΕΝΕΝ και τα δικαιώματά μας, συνιστά μέρος ενός σχεδίου που αποσκοπεί στην συντριβή των κατακτήσεων σε όλους τους τομείς της Ναυτικής εργασίας.

Η συμμετοχή, η ανταπόκριση και ο μεγαλειώδης αγώνας της 9ήμερης Ναυτεργατικής απεργίας τον Δεκέμβρη 2016 επιβεβαιώνει ότι οι Ναυτεργάτες βρίσκονται στην πρωτοπορία του εργατικού κινήματος, στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις θέσεις της ΠΕΝΕΝ και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούν με την ίδια αγωνιστικότητα και στην νέα επίθεση που συντονισμένα έχει εξαπλώσει όλο το τελευταίο διάστημα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, η κυβέρνηση και οι άλλες συστημικές πολιτικές δυνάμεις.

Η Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα κλιμάκωση των αγώνων με την ανάπτυξη πολύμορφων κινητοποιήσεων που θα έχουν ως κεντρική στόχευση την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αύξηση των θέσεων εργασίας τόσο στην ποντοπόρο όσο και στην επιβατηγό ναυτιλία, με σεβασμό των ΣΣΕ, στην πιο μαζική και αγωνιστική παρέμβαση για τα ασφαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Μια πάλη που πρέπει αδιάρρηκτα να συνδέεται με τα γενικότερα προβλήματα του λαού μας όπως είναι η διαγραφή του χρέους, η πάλη για την κατάργηση των παλιών και νέων μνημονίων, για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα προ του μνημονίου επίπεδα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑΥΤΩΝ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) καθορίστηκε η πραγματοποίηση της Α Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας να γίνει στις 23 Μαρτίου 2017 στις 09.30 το πρωί στην Αίθουσα Συνελεύσεων της ΠΝΟ (Κολοκοτρώνη 132-2ος όροφος) στον Πειραιά με τα εξής θέματα:

1. Απόφαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ για επικύρωση της διαγραφής του Αλέκου Κάκκου από τις τάξεις       της ΠΕΝΕΝ

2. Απολογισμός και Προγραμματισμός δράσης.

3. Οικονομικός Ισολογισμός 2016 και Προϋπολογισμός 2017.

4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής χρήσης 2016.

5. Ψηφοφορία για τα θέματα 1,2,3,4

6. Ανάγνωση και έγκριση των πρακτικών της Β Γενικής Συνέλευσης 2016.

Εάν την παραπάνω ημερομηνία δεν υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία η Α Γενική Συνέλευση θα γίνει στις 30 Μαρτίου 2017 μέρα Πέμπτη την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα και στον ίδιο χώρο.

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Πειραιάς 22/3/2017

Advertisements

Comments are closed.