21/03/2017 ΕΚ Λαμίας (Συμπαράσταση στους απεργούς συμβασιούχους ΟΤΑ της Φθιώτιδας #ergnews)

Εργατικό Κέντρο Λαμίας

Στους εργαζομένους συμβασιούχους των ΟΤΑ της Φθιώτιδας που απεργούν σήμερα Τρίτη 21 Μάρτη, απαιτώντας να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, συμπαραστέκεται το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΕΚΛ, «ακόμα και σήμερα και παρά το δεδομένο ότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ψήφιση της τροπολογίας που θα έδινε λύση στο θέμα της απληρωσιάς των συναδέλφων συμβασιούχων στους δήμους εξακολουθούν να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι επειδή ο επίτροπος αρνείται να υπογράψει τα σχετικά εντάλματα. Θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι για διάστημα 3 μηνών.

Για όλα αυτά τα προβλήματα η κυβέρνηση φέρνει τη βασική ευθύνη και οφείλει να δώσει άμεση λύση.

Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι και να μη λέει επί της ουσίας κουβέντα.

Δεν μπορεί να παρακαλάνε οι εργαζόμενοι τους δημάρχους για το δικαίωμά τους στη δουλειά και η κυβέρνηση να μένει μόνο στην έκδοση εγκυκλίων.

Τις αντιφάσεις νόμων και προεδρικών διαταγμάτων να τις λύσουν αυτοί που τις έκαναν και σήμερα οχυρώνονται πίσω από την δήθεν ανεξαρτησία του ελεγκτικού συνεδρίου.

Κυβέρνηση και δήμαρχοι είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού. Υλοποιούν μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Από τη μία η κυβέρνηση υποτίθεται ότι πιέζει τους δημάρχους. την ίδια ώρα όμως είναι σε ισχύ η αντιδραστική νομοθεσία που τους επιτρέπει να προχωράνε σε ιδιωτικοποιήσεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην κάνουν βήμα πίσω από τις απαιτήσεις τους και από τα δικαιώματά τους, να απορρίψουν και να μην υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εργασίας που απαιτούν ο επίτροπος και οι δήμαρχοι.

Να σταματήσει κάθε εκβιασμός των εργαζομένων που τους οδηγεί στους εργολάβους που νοικιάζουν εργαζόμενους. Καμιά απόλυση εργαζόμενου.

Όλοι μαζί απαιτούμε:

Την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου μετά τη λήξη τους 31/12/2017.

Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων

21/03/2017

Advertisements

Comments are closed.