20/03/2017 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Διαμαρτυρία 22/03 για την ανασφάλιστη εργασία #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/03, ΣΤΙΣ 09:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στην On line Sales,

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες εργοδοτικής αυθαιρεσίας στον κλάδο μας. Σε μία από τις τρεις εταιρείες του Ομίλου on Line Sales, με την Επωνυμία «Νικόλαος Ηλίας» , στη Θεσσαλονίκη, απολύθηκαν συνάδελφοι μας επειδή δεν ήταν όπως λένε παραγωγικοί και δεν έπιαναν τους στόχους. Αυτούς τους στόχους που βάζουν οι εργοδότες για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους και την παραγωγικότητα και έχουν πολύ περισσότερο την απαίτηση να ταυτίσουμε τις δικές τους επιδιώξεις και ανάγκες με τις δικές μας. Μάλιστα, οι συνάδελφοι που απολύθηκαν διαπίστωσαν στις βεβαιώσεις ενσήμων που τους χορηγήθηκαν κατά την απόλυση , ότι λείπουν ένσημα από τον Ιούλιο του 2016 ενώ οι συνάδελφοι εργάζονταν εκεί μέχρι τον Φλεβάρη του 2017. Στην παραπάνω κατάσταση τεράστια ευθύνη έχει και το ΙΚΑ , το οποίο καθυστερεί να περάσει τις καταστάσεις ενσήμων των εργαζόμενων επειδή η εταιρεία έχει χρέη προς το ΙΚΑ.

Όμηροι όμως αυτής της κατάστασης είναι μόνο οι εργαζόμενοι. Η  εργοδοσία απολύει εργαζόμενοι χρωστώντας χιλιάδες ευρώ ασφαλιστικών εισφορών και το ΙΚΑ τιμωρεί τους εργαζόμενους. Οι συνάδελφοί μας μένουν άνεργοι, ανασφάλιστοι και δε μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας ενώ ο εργοδότης συνεχίζει κανονικά την «επιχειρηματική του δράση» αυξάνοντας τα κέρδη του στις πλάτες μας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΗΠ έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελίες στο Υπουργείο Εργασίας και στο ΙΚΑ ώστε άμεσα να καταβληθούν τα ένσημα των εργαζόμενων.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Οι εργοδότες αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο που για λογαριασμό τους ψηφίζουν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, οι απολύσεις, όλες οι ορέξεις των εργοδοτών που έχουν γίνει νόμοι, νομοσχέδια και μνημόνια , θέλουν απάντηση από εμάς. Οι περίφημες αξιολογήσεις & διαπραγματεύσεις που γίνονται με στόχο την ανάπτυξη, τα «μέτρα της τρόικα» και τα «αντίμετρα της κυβέρνησης», δεν  θα φέρουν ένα καλύτερο αύριο για εμάς.  Και αυτός ο κύκλος των διαπραγματεύσεων, όπως και όλοι οι προηγούμενοι αφορούν ένα πράγμα: πως θα διασφαλιστούν αλλά και θα αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.

ΑΝΙΚΗΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε το φόβο πίσω μας. Ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε αν η ζωή που ζούμε είναι αντικειμενικά αυτή που θέλουμε και μπορούμε να έχουμε με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν . Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε να διαλύουν τα δικαιώματά και τη ζωή μας. Να έρθουμε σε επαφή με το Σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ, να ενημερωθούμε , να συζητήσουμε. Συσπειρωμένοι απέναντι σε κυβέρνηση –ΕΕ- μονοπώλια , με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας  μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/03, ΣΤΙΣ 09:00

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  Σταδίου 27

20/03/2017

Advertisements

Comments are closed.