08/03/2017 ΣΕ Επιχειρήσεων Ομίλου Μαρινόπουλος Βόρειας Ελλάδας (Για νέα εταιρία & στόχους #ergnews)

Σωματείο Εργαζομένων Επιχειρήσεων Ομίλου Μαρινόπουλος Βόρειας Ελλάδας

Συνάδελφοι μετά και από το τυπικό πέρασμα της εταιρίας Μαρινόπουλος στην νέα εταιρία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ από 1η Μάρτη σας ενημερώνουμε.

Όλοι οι εργαζόμενοι περνάμε στην νέα εταιρία με όλα μας τα δικαιώματα μισθολογικά και θεσμικά όπως ακριβώς και στην εταιρία Μαρινόπουλος και δεν απαιτείται από μέρους μας κανενός είδους υπογραφή, κανείς όμως δεν εγγυάται ότι θα παραμείνουμε. Γι’ αυτό απαιτείται από όλους μας ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Δεν υπογράφουμε κανενός είδους χαρτιού που μπορεί να εμπεριέχει βλαπτικές μεταβολές στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Οι αγώνες όλο το προηγούμενο διάστημα, η σταθερή και αταλάντευτη στάση μας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των μισθών μας συνέβαλε καθοριστικά στη σημερινή εξέλιξη. Κάποιοι μας θελαν στη γωνία φοβισμένους και παθητικούς παρατηρητές. Σήμερα ούτε πανηγυρίζουμε ούτε εφησυχάζουμε. Ξέρουμε καλά ότι κανείς δεν επενδύει για να σωθούν οι θέσεις εργασίας παρά μόνο για το κέρδος. Κανείς δεν θα φροντίσει για μας χωρίς εμάς όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς βιώσαμε μειώσεις μισθών και εκατοντάδες συνάδελφοι μας να πετάγονται στην ανεργία.

Το Σωματείο θέτει τους αμέσους στόχους για το επόμενο διάστημα:

Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων σε όσους συνάδελφους κάτω από τις απειλές και το φόβο είχαν υποκύψει.

Επαναφορά του λεωφορείου για τους συναδέλφους στις αποθήκες στο Δρυμό.

Επαναφορά του συνεργείου καθαρισμού στα καταστήματα και στις αποθήκες.

Εξίσωση των μισθών μας με αυτών των συναδέλφων στον Σκλαβενίτη και επαναφορά των επιδομάτων (δηλαδή στα επίπεδα του 2009) που να κατοχυρώνονται μέσα από κλαδική σύμβαση.

Σταθερή δουλεία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους συνάδελφους.

Το Δ/Σ

08/03/2017

Advertisements

Comments are closed.