22/11/2016 Ε Τεχνικών ΔΕΗ Σάμου Ικαρίας (Περικοπές υπερωριών στο ΔΕΔΔΗΕ #ergnews)

Ένωση Τεχνικών Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Σάμου Ικαρίας

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ στο ΔΕΔΔΗΕ

Σχετικά με την απόφαση της Διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ για πλαφόν υπερωριών (μόλις 70 για όλο τον Νομό!!!) και κατ’επέκταση περικοπές τους προς τους συναδέλφους Τ4/Α ,επισημαίνουμε τα εξής:

Δεχόμαστε να πάμε σε βλάβη μόνο μετά από ενημέρωση και εντολή του προϊσταμένου και εφόσον μας βεβαιώσει ότι θα πληρωθούμε τις υπερωρίες.

Εάν μετά από αυτά δεν πληρωθούμε (σύμφωνα με αυτά πού έχουμε υπογράψει στο t/s) προχωράμε (σωματείο και εργαζόμενοι) για καταγγελία στο Σ.ΕΠ.Ε (Σώμα Επιθερώρισης Εργασίας – Νικολαρείζη & Κανάρη, Σάμος, τηλ.2273027442) και επιλαμβάνεται ο Εισαγγελέας.

Εάν προταθεί οι υπερωρίες να δοθούν σε ΡΕΠΟ (πράγμα που γίνεται σε άλλες Περιοχές) υπενθυμίζουμε ότι αυτό ,βάση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας γίνεται μόνο αν συμφωνήσει και ο εργαζόμενος.

Επισημαίνουμε την τήρηση των κανόνων ασφαλούς μεταφοράς και εργασίας: κανείς δεν πάει μόνος του σε βλάβη και χωρίς να τηρηθούν τα μέτρα ασφάλειας.

Επίσης θα υπάρξει και ενημερωτική ανακοίνωση προς τους καταναλωτές και τοπικούς φορείς, ώστε τα παράπονά τους να απευθύνονται στους πραγματικούς υπαίτιους αυτής της κατάστασης

Τ.Δ.Ε ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

Αγ. Κήρυκος Ικαρίας 22/11/16

Advertisements

Comments are closed.