31/10/2016 ΣΥ Βιβλίου Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής (Συμπαράσταση στον συν. Σιδέρη #ergnews)

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ Χ.ΣΙΔΕΡΗ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον απολυμένο συνάδελφο Χάρη Σιδέρη, ο οποίος έχει προσφύγει ενάντια στις διοικήσεις των εταιρειών Vodafone & CQS/Paladino με αίτημα την επαναπρόσληψή του και την καταβολή των δεδουλευμένων του (η αγωγή του εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών την 1.11.2016).

Ο συνάδελφος εργαζόταν τα τελευταία 4,5 χρόνια για την Vodafone με το καθεστώς στυγνής εκμετάλλευσης της επινοικιαζόμενης εργασίας, στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών  καταφέρνοντας να ανταπεξέρχεται άψογα στον ολοένα και διογκούμενο φόρτο εργασίας. Ο Χάρης απολύθηκε και από τις δυο εταιρείες, με αστήρικτες δικαιολογίες -προφάσεις, που αποκαλύπτουν την πραγματικότητα των κινήσεων των δυο εταιρειών. Ήταν πάντα συνεπής στα εργασιακά του καθήκοντα, όπου ακόμα και βάσει των αξιολογήσεων της διοίκησης είχε εξαιρετική απόδοση, αλλά απολύθηκε βάσει ενός απίθανου προσχήματος που βρήκαν οι της διοίκησης, καθώς αντιστεκόταν με τα λόγια και τις πράξεις του ενάντια σε καθετί θεωρούσε άδικο.  Είναι περαιτέρω προκλητικό πως απολύθηκε την επομένη της ανακοίνωσης στην οποία αναφέρεται -μαζί με άλλους συναδέλφους- ως μέλος Επιτροπής του Σωματείου. Έχουμε να κάνουμε με μια εκδικητική και καταχρηστική απόλυση, η οποία έγινε από την διοίκηση της Vodafone και της CQS/Paladino.

Η αλήθεια είναι ότι ο συνάδελφος ήταν πρωτεργάτης στην οργάνωση των επινοικιαζομένων/ εργαζομένων στις εταιρείες Vodafone-CQS/Paladino.  Ενεργός  στις κινητοποιήσεις του Σωματείου, δεν υπέκυπτε στις πιέσεις της διοίκησης, διεκδίκησε και διεκδικεί μια αξιοπρεπή θέση εργασίας, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπή μισθό, καθώς δεν εργαζόταν στη Vodafone για το χαρτζιλίκι ή από χόμπι. Η ευθύνη της απόλυσης ανήκει τόσο στην Atlas/Adecco, αλλά κυρίως στη Vodafone, που με τις κινήσεις αυτές προσπάθησε  να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους διαιρέσει.

Η αλήθεια είναι ότι οι κινήσεις των διοικήσεων έχουν διαχρονικά πολύ συγκεκριμένους σκοπούς:

α) να συνηθίσουμε να δουλεύουμε υπό καθεστώς συνεχούς πίεσης, χωρίς να σηκώνουμε κεφάλι

β) να βγαίνει η δουλειά με όσο το δυνατόν λιγότερους και φθηνότερους εργαζόμενους, και

γ) να είμαστε άβουλα εκτελεστικά όργανά της, διασπαρμένοι σε εταιρείες-εργολάβους και χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα, κοιτώντας «ο καθένας τη δουλειά του».

Αυτή είναι και η πραγματική αιτία της απόλυσης του συναδέλφου. Απολύθηκε γιατί αγωνίστηκε για να σταματήσει το απαράδεκτο, άθλιο και απάνθρωπο καθεστώς της επινοικίασης εργαζομένων, το οποίο στερεί την δυνατότητα κάλυψης από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, τη δυνατότητα οργάνωσης στον πραγματικό χώρο εργασίας, ενώ επιβάλλει δουλειά με τον μόνιμο φόβο της απόλυσης, την διαίρεση μεταξύ των εργαζομένων και αμοιβές 290 ευρώ μεικτά για 4 ώρες. Το εργατικό κίνημα αντιπαλεύει συνολικά αυτές τις μορφές στυγνής εκμετάλλευσης, την επινοικιαζόμενη εργασία.

Στηρίζουμε τον αγώνα του συναδέλφου, απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσής του από τις Vodafone–CQS/Paladino και την καταβολή των δεδουλευμένων του.

31/10/2016

Advertisements

Comments are closed.