29/09/2016 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Unify :«Εθελοντικη» εργασια Νο 2! – Σύσκεψη 06/10 #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

Unify :«Εθελοντικη» εργασια Νο 2!

Εργαζόμενες/εργαζόμενοι στη Unify,

Για άλλη μια φορά ζητήθηκε από συναδέλφους μας να εργαστούν Σάββατο, με την «αμοιβή» ενός day off και πρόσχημα την τήρηση των deadlines. Δεν τους αρκεί η ήδη εντατικοποιημένη εργασία μας, κατά την οποία καθένας από εμάς καλείται να βγάλει δουλειά 2 ή και περισσότερων ατόμων μετά και τις απολύσεις-παραιτήσεις συναδέλφων μας, οι υπερωρίες που γίνονται όλο και πιο συχνό φαινόμενο, καθώς και οι χαμηλοί μισθοί. Δε διστάζουν πλέον να μας ζητούν να δουλεύουμε και Σάββατα χωρίς καν να καταβάλλουν τα προβλεπόμενα!

Επικαλούνται την «καλή μας θέληση» ενώ γνωρίζουμε καλά ότι οποιαδήποτε απόφασή μας θα χρησιμοποιηθεί σε επικείμενες αξιολογήσεις. Γιατί τι άλλο κάνει έναν εργαζόμενο «engaged» αν όχι οι απλήρωτες υπερωρίες για το καλό του προϊόντος; Όμως, οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι η δουλειά μας και ο κόπος μας δεν είναι «εθελοντική εργασία» και όλοι μαζί, ενωμένοι, θα το επιβάλλουμε!

Η συγκεκριμένη «πρωτοβουλία» δεν λήφθηκε πρώτη φορά από πλευράς της εργοδοσίας. Αντίστοιχη πρόταση είχε γίνει και τον Ιούνιο σε συναδέλφους, η οποία και αποσύρθηκε εξαιτίας της αποφασιστικής στάσης που κράτησαν.

Προσπαθούν να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη από όλο και λιγότερους εργαζομένους! Γίνεται ξεκάθαρο ότι η ανάπτυξη της κάθε εταιρείας δε συνεπάγεται και τη δικιά μας, το αντίθετο μάλιστα, πατάει πάνω σε κατάργηση θεμελιωδών για εμάς δικαιωμάτων.

Για να εξασφαλίσει η εργοδοσία της Unify ότι σε τέτοιου είδους αποφάσεις δε θα συναντήσει εμπόδια, έχει ήδη ήλάβει τα μέτρα της. Προσπάθησε να παρέμβει στη λειτουργία του επιχειρησιακού σωματείου, χτύπησε τη συνδικαλιστική δράση πρωτοπόρων συναδέλφων που αναδεικνύουν αντίστοιχα ζητήματα στους συναδέλφους, μπλόκαρε την ενημέρωση από το ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ. Με την υπογραφή του «κώδικα ηθικής» μας ζήτησε ουσιαστικά να συναινέσουμε σε οποιεσδήποτε ανατροπές αποφασίσει να πραγματοποιήσει στις συνθήκες εργασίας μας.

Αντιστεκόμαστε σε όλα αυτά τα φαινόμενα που τείνουν να γίνουν καθεστώς – δε συμβιβαζόμαστε με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Η εργασία τα Σαββατοκύριακα είναι υπερωρία, δεν είναι δυνατόν να «εξαγοραστεί» με ένα απλό day-off. Όλες οι υπερωρίες πρέπει να πληρώνονται και αύτο πρέπει να συμφωνείται από πριν. Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχτούν να δουλέψουν εθελοντικά. Όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για εργασία το Σαββατοκύριακο, η εργοδοσία οφείλει να μας πληρώνει με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις. Στα τμήματα που υπάρχουν συχνά τέτοια φαινόμενα να γίνουν οι απαιτούμενες προσλήψεις.

Απαντάμε με συσπείρωση γύρω από τα σωματεία μας, το επιχειρησιακό αλλά και το κλαδικό μας συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ. Οι απλήρωτες υπερωρίες και η εντατικοποίηση της εργασίας κυριαρχούν συνολικάστον κλάδο της πληροφορικής. Το ΣΕΤΗΠ έχει δώσει πολλές μάχες ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους μέσα από το κλαδικό τους σωματείο να συναντηθούν με τους συναδέλφους τους από τις άλλες εταιρείες και να οργανώσουν την πάλη τους ώστε να μπει φρένο στις απλήρωτες υπερωρίες αλλά και γενικότερα στην επίθεση της εργοδοσίας – κυβέρνησης που εντείνεται συνεχώς. Να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/10, 18:30

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ (Γ’ Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη)

29/09/2017

Advertisements

Comments are closed.