22/07/2016 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής (Έργα & ημέρες της εργοδοσίας της Unify #ergnews)

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Αττικής

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ UNIFY

Συνάδελφε, συναδέλφισσα στη Unify,

Τον τελευταίο καιρό μέσα στην εταιρεία, βιώνουμε:

  • Όλο και περισσότερους συναδέλφους στην εταιρεία να παραιτούνται, τόσο κάτω από την πίεση της καθημερινής δουλειάς, όσο και από φόβο ότι θα κλείσει το site στην Ελλάδα.

  • Την εντατικοποίηση της εργασίας να αυξάνεται εξαιτίας των παραιτήσεων αλλά και των απολύσεων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Ακόμα και οι ελάχιστες προσλήψεις που υπόσχεται η εταιρεία, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις και τη μέχρι τώρα συνολική μείωση προσωπικού. Αντίθετα, οι νέοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν με χαμηλότερους μισθούς και λιγότερα δικαιώματα.

  • Την αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, καθώς συνάδελφοι αναγκάζονται να δουλέψουν εκτός ωραρίου, ενώ άλλοι να είναι «σε αναμονή» κλήσης. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι managers ζήτησαν την «εθελοντική» εργασία της ομάδας τους ακόμα και το Σάββατο με την «αμοιβή» ενός day-off.

  • Τη συνεχή προσπάθεια της εταιρείας να αλλάξει τις συμβάσεις των συναδέλφων που εργάζονται σε καθεστώς on-call.

  • Τους μισθούς μας, που έτσι κι αλλιώς δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας, να παραμένουν στάσιμοι, στην ουσία να μειώνονται, αν αναλογιστούμε την αύξηση της φορολογίας και των εισφορών.

 

 

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ.

ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ…

Η εταιρεία, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, μας θέλει όλο και πιο «φθηνούς» και «ευέλικτους», ώστε να αυξάνει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά της. Για να καταφέρει να μας πείσει προς αυτήν την κατεύθυνση, διοργανώνει συνεχώς meetings και events όπου επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ότι η εξαγορά της Unify από την Atos, καθώς και η «επερχόμενη ανάπτυξη» της εταιρείας θα αποφέρει κέρδος και σε εμάς, ταυτίζοντας τα δικά της συμφέροντα με τα δικά μας. Όμως, αυτό που ζούμε εμείς αποδεικνύει ότι η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στις δικές μας πλάτες και ισοδυναμεί με πάγωμα μισθών, εντατικοποίηση της δουλειάς μας και εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.

Η διοίκηση δε μένει όμως στα χιλιοειπωμένα πια παραμύθια, παίρνει ακόμα πιο δραστικά μέτρα:

  • Προσπαθεί να παρέμβει ωμά στη λειτουργία του επιχειρησιακού σωματείου, να ελέγξει το πότε οι εργαζόμενοι θα συζητούν και τι θα λένε, κάνοντας συστάσεις ή αποτρέποντας τις γενικές συνελεύσεις.

  • Χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση πρωτοπόρων συναδέλφων με προσωπικές «επιπλήξεις».

  • Μπλοκάρει την ενημέρωση από το ΣΕΤΗΠ και το ΠΑΜΕ. Μέχρι και την ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας του ΣΕΤΗΠ μπλόκαρε!!!

 

 

Είναι φανερό ότι ψάχνουν συνεχώς τρόπους για να βάλουν εμπόδια στη μεταξύ μας ενημέρωση, στην οργάνωσή μας. Προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι, σε όποιες αλλαγές προωθούν με στόχο την αύξηση των κερδών τους, θα αντιμετωπίζουν τις ελάχιστες δυνατές αντιστάσεις.

Η διοίκηση της Unify και οι διοικήσεις των εταιρειών του κλάδου έχουν σαν αρωγό σε αυτή τους την επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και την φορολογία, μετατίθενται όλο και περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους ενώ οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται από αυτά. Ετοιμάζουν και νέο γύρο επίθεσης με επίκεντρο τις συλλογικές συμβάσεις, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού. Όλα αυτά παράλληλα με τον περιορισμό των εργατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία, ώστε να βάλουν φρένο στους αγώνες των εργαζομένων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση.

Οι εταιρείες είναι αυτές που απαιτούν τέτοιου είδους «μεταρρυθμίσεις», ενώ δε διστάζουν να τις εφαρμόζουν πολύ πριν την ψήφισή τους, ώστε να αποτελούν καθεστώς στην αντίληψη των εργαζομένων όταν αυτές τεθούν σε ισχύ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσπάθεια ελέγχου της λειτουργίας του επιχειρησιακού σωματείου καθώς και της δράσης των εργαζομένων από την εργοδοσία της Unify.

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.

ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!!!

Εμείς σαν εργαζόμενοι δε θα πρέπει να είμαστε έρμαιο των εξελίξεων, αλλά να οργανώνουμε τη δική μας πάλη, με βάση το δικό μας συμφέρον. Έχουμε τη δύναμη! Με τη δράση μας, με τη δυναμική μας, καθυστερήσαμε το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι κινητοποιήσεις μαζί με τους αγρότες και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες το Γενάρη και τον Φλεβάρη τους έβαλαν τεράστια εμπόδια. Υπάρχουν παραδείγματα και από την αγωνιστική μας δράση στη Unify: Βάλαμε φρένο στις απολύσεις που έγιναν την περίοδο Νοέμβρη-Δεκέμβρη, οι συνάδελφοι που τους ζητήθηκε να δουλέψουν εθελοντικά το Σάββατο αποφάσισαν ενωμένοι να αρνηθούν και όχι μόνο δεν δούλεψαν, αλλά η διοίκηση πήρε πίσω αυτή την απαράδεκτη πρόταση.

Ειδικά το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), δηλαδή της διεκδίκησης και αποκατάστασης συγκροτημένων δικαιωμάτων, για τους όρους δουλειάς και αμοιβής, ήταν και παραμένει ένα μεγάλο μέτωπο αντιπαράθεσης ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους μεγάλους ομίλους. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπορευθούν με το κάλεσμα Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων και στο σχέδιο νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις που δημιουργήθηκε με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι με γνώμονα τα κέρδη των μεγάλων ομίλων. Κάλεσμα που συνυπογράφει και το ΣΕΤΗΠ και πολλά ακόμα σωματεία του κλάδου μας!

Το δρόμο της αναμονής, της υποταγής, της ελπίδας για σωτηρία από κάποιον άλλο το δοκιμάσαμε. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε το δρόμο του αγώνα, της πάλης για τα δικαιώματά μας. Δυναμώνοντας και το επιχειρησιακό σωματείο και το ΣΕΤΗΠ, και να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Να παλέψουμε για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, με αυτό το πλαίσιο, στη Unify και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Όπως εργοδοσία και κυβέρνηση προετοιμάζονται για την κατεδάφιση των δικαιωμάτων μας, έτσι κι εμείς σε καλούμε να διαμορφώσουμε το δικό μας πλαίσιο πάλης ώστε να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους.

Έλα κι εσύ στη συζήτηση που διοργανώνει το κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, για το πώς θα στηρίξουμε αυτή την πρωτοβουλία στις εταιρίες της Πληροφορικής, παλεύοντας για Συλλογικές Συμβάσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας.

Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 19.00

στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Αστέρας» Ασκληπιού 4, Νέα Ιωνία

22/07/2016

Advertisements

Comments are closed.