21/07/2014 Παναττική Ε Καθαριστριών & Οικιακού Προσωπικού (FACILITY EXPERTS IKE & ηλικιακός ρατσισμός #ergnews)

Παναττική Ένωση Καθαριστριών & Οικιακού Προσωπικού

 

Πίσω από τους νόμους κρύβετε η σημερινή διοίκηση η οποία δεν θέλει να πάρει θέση για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων  στο ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ. Από την Παρασκευή οι συνάδελφοι έχουν κλιμακώσει των αγώνα διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους από την εταιρεία FACILITY EXPERTS I.K.E. η οποία με την εριστική της συμπεριφορά προσπαθεί να δημιουργήσει εντάσεις στο χώρο του νοσοκομείου καλώντας ακόμα και την αστυνομία.

Σήμερα,  διαπιστώσαμε σε συνάντηση με την Διοίκηση του νοσοκομείου που πραγματοποιήθηκε  μαζί με αντιπροσωπεία εργαζομένων και συνδικαλιστών ότι, η κοστολόγηση της δαπάνης του έργου πάτησε πάνω σε μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους που θεωρούν στον ιδιωτικό τομέα ηλικιακά ακατάλληλους εργαζόμενους άνω των 25 ετών οι οποίοι, δεν δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Με αυτό το κριτήριο οι συνάδελφοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά  ενώ έχουν μέχρι 12 χρόνια προϋπηρεσία στο χώρο του ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΥ παρότι, η σύμβαση ορίζει 4ετή εμπειρία σε νοσοκομείο. Θεωρούμε ρατσιστικό, απαράδεχτο και καταχρηστικό το νομικίστικο τερτίπι που αφαιρεί το δικαίωμα στην εργασία άνω των 25 ετών το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να μειωθεί και όχι μόνο η δαπάνη του έργου  αποκλείοντας τους συνάδελφους. Καλούμε την διοίκηση να βρει λύση για την επαναπρόσληψη των συνάδελφων αφού τώρα πια κατά την άποψη μας είναι η μόνη υπεύθυνη.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

ΑΘΗΝΑ 21/07/2014

Advertisements

Comments are closed.