23/01/2014 ΣΕ Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Νομού Αττικής (Για την Newsphone #ergnews

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Νομού Αττικής

Για την Newsphone

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στη Newsphone,
Το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της εταιρίας επιβάλλει υποχρεωτικές άδειες και άδειες άνευ αποδοχών σε συναδέλφους στο εισερχόμενο τμήμα του ΕΟΠΥΥ. Η δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχει δουλειά (κλήσεις) εξαιτίας της απεργίας των γιατρών. Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση με το έτσι θέλω προσπαθεί να επιβάλλει τα σχέδια της.

Ξεκαθαρίζουμε ότι την άδεια που δικαιούμαστε με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν έχουμε (αορίστου ή ορισμένου χρόνου) δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την πάρουμε με το έτσι θέλω, επειδή το επιβάλλει η εργοδοσία. Την άδεια μας μπορούμε να την πάρουμε όποτε θέλουμε εμείς, για να ξεκουραστούμε, να την χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε και όχι για να βουλώνουμε τα κενά της εταιρίας. Είναι παράνομο. Επίσης η εταιρία ΔΕΝ ΕΧΕΙ δικαίωμα να μας επιβάλλει άδεια άνευ αποδοχών επειδή δεν έχει δουλειά κλήσεις. Να μας απασχολήσει σε κάποιο άλλο έργο από τα τόσα που έχει.

Οι ελαστικές μορφές, οι μειώσεις στα ωράρια και τους μισθούς, οι απολύσεις και η τρομοκρατία δίνουν και παίρνουν στην Newsphone. Είναι γνωστή η τακτική της επιχείρησης και το έχει αποδείξει και με τις απολύσεις συναδέλφων στο παρελθόν που κρατούσαν αγωνιστική στάση και δεν έσκυβαν το κεφάλι στις επιταγές της διοίκησης της Newsphone. Ήταν εμπόδιο στα σχέδια τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Να μην κάνουμε άλλο υπομονή. Έχουμε πείρα. Όσες φορές κάναμε πίσω και υποκύψαμε στις πιέσεις της εργοδοσίας, ήρθαν νέα βάσανα μπροστά μας. Θέλουν να φτιάξουν εργαζόμενους σκλάβους που θα πειθαρχούν στις εντολές τους και θα βολεύονται με 300€. Οι ανάγκες μας, οι ζωές μας δεν χωράνε στα σχέδια τους. Η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια της διοίκησης είναι οι εργαζόμενοι. Δεν έχουμε άλλη επιλογή: Οργάνωση και πάλη μέσα από το σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ για να διεκδικήσουμε τις ζωές που μας αξίζουν. Αυτό φοβούνται οι εργοδότες. Την οργάνωσή μας στο συνδικάτο. Για αυτό και προσπαθούν να μας κρατήσουν μακριά, για αυτό μας τρομοκρατούν. Να μην αφήσουμε τα δικαιώματά μας στις ορέξεις της εταιρίας. Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας και την αξιοπρέπειά μας.

Απαιτούμε:
-Να σταματήσει τώρα η προσπάθεια επιβολής αναγκαστικών αδειών στους συναδέλφους
-Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας – Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους
-Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να καλύπτουν τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες

ΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΕΤΗΠ

την Κυριακή 26/01 στις 17:30μ.μ. στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Κάνιγγος 1 (πλ. Κάνιγγος) 2ος όροφος Τηλ. Επικοινωνίας: 6971916349, 6977660935

23/01/2014

Advertisements

Comments are closed.